De Builders.

De Builders is de naam van de catechisatie groep in Vrouwenparochie onder leiding van Trea. Op deze pagina kun je de groep volgen aan de hand van de geschreven stukjes, die gemaakt worden door de jongeren 


Builders Mei 2018

Dit keer hebben we het met de builders over de schepping gehad.

We hebben besproken of we meer in de schepping geloven of in de evolutietheorie en of dit ook gecombineerd kan worden.

Ook hebben we erover nagedacht of God de aarde echt in 6 dagen heeft gemaakt of hier langer over heeft gedaan en we de bijbel niet letterlijk moeten nemen.

In de bijbel staat dat God ons heeft geschapen naar zijn evenbeeld, we hebben besproken hoe wij dit zagen en in welk opzichte we dan op God lijken.

Verder hebben we het over de opdracht van God gehad om goed voor de aarde te zorgen en of wij hier ook wat mee doen, zoals recyclen en rekening houden met CO2 uitstoot. 


Inge 


Builders april 2018

Deze keer hebben we besproken wat wij willen nalaten voor anderen, en ook wat Jezus voor ons of op de wereld heeft achtergelaten.
Dit was een hele moeilijke vraag om direct het antwoord op te weten, dus door onderlinge discussie (met soms wat grappen tussendoor) en vooral door heel goed na te denken hebben we verschillende dingen opgeschreven.
Bij wat je zelf wou nalaten hoefde je niet groots te denken, je kon het over vriendschappen hebben, over hou je graag zou willen worden herdacht. Als iemand die veel heeft gedaan of iemand die heel veel begrip toonde aan zijn vrienden. 
Ook deze keer hebben we weer hard moeten nadenken om op in ieder geval 1 ding te komen, het was erg gezellig en interessant om over wat Jezus heeft nagelaten en wat wij willen nalaten te praten.

Groet Pia


Builders Maart 2018

We hadden Builders op 15 maart, we hebben het gehad over:

Palmpasen, witte donderdag, goede vrijdag, stille zaterdag en Pasen.

Iedereen kreeg 1 papiertje met een van deze woorden erop en toen moest je er op schrijven wat je over die dag wist.

daarna kregen we stellingen over Pasen. hier hebben we wat  over gediscussieerd 

groet: Melwin😃


Builders Februari 2018

Bij de builders op 8 februari hebben wij met elkaar een spelletje gedaan met vragen over jezelf en over je vrienden/ familie. Hierbij krijg je vragen over of je wel eens jaloers bent geweest en op wie was dat? Of voor wie je echt veel respect hebt en waarom.

We hebben ook nog met elkaar gepraat over wat je nodig hebt met liefde, welke soorten liefde zijn er. Verder hebben we het nog over je vriendschappen en levenspad.

We missen toch wel onze oude groep met Benjamin en Stefan erbij, want door hun ontstond er altijd wel een discussie tussen elkaar en die dingen maakten de builders avonden echt leuk.

We zijn nu nog maar een paar keer bezig geweest met deze vernieuwde groep, hierdoor is het nog een beetje wennen.

 

Kyan Dijkstra 


Builders Januari 2018

Dit jaar zijn we weer begonnen met de Builders(catechisatie). Dit jaar hebben we een nieuwe leider voor de builders genaamd Trea. De vorige keer hebben we vertelt wat we graag wilde doen bij de builders, dit had Trea opgeschreven en hebben we besproken. Daarna kregen we de opdracht om 3 goede voornemens op 3 verschillende papiertjes te schrijven.  Toen iedereen dit had gedaan las Trea de papiertjes voor en moesten wij raden van wie welke goede voornemen was. Als laatste kregen we de opdracht om al onze doelen en wensen voor de toekomst op een papier te plakken. We konden dit vinden in tijdschriften. Het was weer een leuke en leerzame avond en we hebben nu al weer zin in de volgende keer.